Burgerlijke Stand.net en integratie DABS

Wat is het?

Burgerlijke Stand.net automatiseert en digitaliseert de taken van uw dienst Burgerlijke stand die instaat voor de administratie van de burgerlijke staat (geboorte, huwelijk, overlijden) van uw burgers. Dankzij uitgebreide koppelingen en handige wizards kunnen dossiers snel, foutloos en efficiënt worden opgestart en verwerkt. Door gebruik te maken van sjablonen die opgemaakt zijn in de huisstijl van uw bestuur is het afleveren van documenten kinderspel. Er zijn ook talrijke lijsten en rapporten beschikbaar.

Hoe werkt het?

Om een dossier zo efficiënt en correct mogelijk te starten en te verwerken, voorzien wij handige wizards. Deze begeleiden de medewerkers stap per stap bij de verwerking van het dossier. Bij de opstart laat de wizard de medewerker bijvoorbeeld de keuze om gegevens op te halen uit volgende bronnen; het lokaal bevolkingsbestand, Rijksregister of (kids)eID.

Ook bij de verdere verwerking ondersteunt de wizard de gebruikers om het dossier inhoudelijk correct op te bouwen. Er zijn ook tal van ingebouwde controles zodat ook minder ervaren medewerkers dossiers foutloos kunnen opmaken. De dossierinformatie wordt via een handige navigatiestructuur overzichtelijk weergegeven. Hierdoor hoeft de gebruiker niet eindeloos te zoeken naar specifieke informatie, maar krijgt hij in één oogopslag een overzicht van het dossier. Ook de status van het dossier is zo steeds duidelijk: 

  • In behandeling (in verwerking) 
  • Geregistreerd (een akte wordt geregistreerd in DABS) 
  • Afgesloten zonder gevolg

Een dossier kan resulteren in de opmaak van een akte. Sinds 1 april 2019 mogen nieuwe akten niet meer op papier gemaakt worden, maar moet alles digitaal verlopen. De papieren akten en registers werden sindsdien vervangen door de Databank van Akten van de Burgerlijke Stand (DABS) waarin alle digitale akten gecentraliseerd worden. We pasten onze toepassing hierop aan en dankzij de integratie met het DABS kunnen akten nu digitaal worden opgemaakt en ondertekend om vervolgens automatisch bewaard te worden in deze centrale databank.

Koppelingen

De koppelingen met interne en externe toepassingen zorgen ervoor dat uw medewerkers heel efficiënt kunnen werken. Zo kunnen overleden personen die in uw stad of gemeente begraven zullen worden, automatisch doorgestuurd worden naar Begraafplaatsen.net zodat daar de gegevens niet opnieuw moeten worden ingevoerd.

Omgekeerd kan u binnen Burgerlijke Stand.net ook gebruik maken van de persoonsgegevens die we ophalen uit het lokaal bevolkingsbestand, het Rijksregister en eiD. Gegevens ophalen uit eBirth is ook voorzien.

Dossiers die nog een handeling vereisen binnen de bevolkingsdienst worden beschikbaar in Bevolking.net zodat er geen heringave van de gegevens nodig is en waardoor fouten vermeden worden.

Documenten en rapporten

Alle nodige documenten zijn in de toepassing aanwezig én zijn opgemaakt volgens de huisstijl van uw bestuur. Ook tal van rapporten genereert u eenvoudig binnen de toepassing. Hier vindt u niet alleen de verschillende modellen maar ook duidelijke grafieken. De documenten en rapporten zijn exporteerbaar naar Word, Excel of PDF.

Interesse?

Neem dan zeker contact met ons op!

Download hier de productfiche van Burgerlijke Stand.net