Nieuws

Module ‘Klachten, toezicht en handhaving’ in Omgeving.net

05/11/2019 - De omgevingsvergunning draait op volle toeren. Zo’n honderd steden en gemeenten gebruiken de Omgevingtoepassing van Remmicom om omgevingsvergunningen af te handelen en direct te linken met het digitaal omgevingsloket van de Vlaamse overheid. Daar komt nu ook de module ‘Klachten, toezicht en handhaving’ bij. Waarom?

Lees meer...

Moorslede over Omgeving.net: “Remmicom was de enige met een sluitend pakket”

05/11/2019 - Begin 2018 maakte de gemeente Moorslede de overstap naar Omgeving.net. We vroegen naar de ervaringen van Kristof Vander Stichele, algemeen directeur, en Marie-Laura Vandekerkhove en Rita Verduyn, beiden medewerkers van de dienst Ruimte.

Lees meer...

Applicatie ‘Vreemdelingen’ wijst zichzelf uit dankzij intelligente leidraad

05/11/2019 - De samenwerking tussen Remmicom en Cipal Schaubroeck in het domein Burgerzaken werpt haar eerste vruchten af. Zo is er nu ‘Vreemdelingen’, een gloednieuwe applicatie. Voor deze applicatie keken we samen naar het aanbod op de markt en de wensen van onze klanten.

Lees meer...

Wielsbeke stapte over naar Omgeving.net: “Veel gebruiksvriendelijker en meer functionaliteiten”

05/11/2019 - In december 2018 is de gemeente Wielsbeke overgestapt naar Omgeving.net van Remmicom om aanvragen voor de omgevingsvergunning te behandelen. Waarom gebeurde dat en wat is het resultaat? We vroegen het aan Magali Penninck, Diensthoofd Omgeving bij de gemeente Wielsbeke.

Lees meer...

Hoe staat het met de samenwerking tussen Remmicom en Cipal Schaubroeck?

05/11/2019 - Zo’n half jaar geleden werd aangekondigd dat Remmicom en Cipal Schaubroeck gingen samenwerken voor de ontwikkeling van toepassingen in de domeinen financiën, burgerzaken en omgeving. Wat is de stand van zaken?

Lees meer...

DABS: moderniseren is niet panikeren

05/11/2019 - Sinds de opstart van DABS zijn zo’n 200.000 nieuwe akten naar DABS (Databank Akten Burgerlijke Stand) opgeladen. Een sterke start. Toch blijft dit federaal platform voor akten een work in progress. Niet voor doorsnee akten, wel als er onverwachte situaties optreden waarop de software geen pasklaar antwoord heeft. Is er een oplossing voor elk probleem?

Lees meer...

Meeting.net is klaar voor de digitale handtekening

05/11/2019 - Na Omgeving.net en Burgerlijke Stand (DABS) is Meeting.net als derde applicatie van Remmicom gekoppeld met Connective om documenten digitaal te ondertekenen. Hoe werkt het?

Lees meer...

Remmicom is verhuisd en niet verhuisd

05/11/2019 - In maart van dit jaar besloten Remmicom en Cipal Schaubroeck te gaan samenwerken voor de ontwikkeling van de producten burgerzaken, grondgebiedzaken en financiën. Het gevolg? Ons gebouw werd te klein. Gelukkig zag aan de overkant van de straat een nieuw kantorenpark het levenslicht. Resultaat: we verhuisden naar een nieuw kantoor én verhuizen niet. Want we behouden ook onze ‘oude’ vestiging.

Lees meer...

RemPaaS en RemDaaS lopen op wolkjes

05/11/2019 - Hoe gaat het met onze clouddiensten, RemPaaS en RemDaaS? Uitstekend, al meer dan 65 besturen maken gebruik van RemPaaS. En ook RemDaaS groeit uit tot een favoriet.

Lees meer...

Toepassing ‘Begraafplaatsen.NET’ breidt uit + mobiele applicatie

09/04/2019 - Met de applicatie Begraafplaatsen.NET beheren gemeenten nauwgezet de administratie en planning van hun begraafplaatsen. In 2019 komen er nieuwe functies en een mobiele app Begraafplaatsen.NET.

Lees meer...

1 2 3 4 5