De mobiele werkplek als standaard. Wat nu?

Vroeger had iedereen op het werk een vaste computer. Door de opkomst van thuiswerk is dat sterk veranderd, ook bij gemeenten. Bijna iedereen heeft een laptop. Maar dat heeft zijn gevolgen …

De voorbije jaren hebben gemeenten honderden laptops aangekocht. Laptops hebben door hun gebruik een heel ander beheermodel: voor IT-beheerders is die situatie moeilijk onder controle te houden. Ze worden overstelpt met werk om besturingssystemen, programma’s en updates te installeren. Gelukkig is er een oplossing: Autopilot en Intune.

Hoe krijg je dan vandaag alle updates vlot geïnstalleerd op al die laptops? Daarvoor is er Autopilot: het creëert in Microsoft Offcie 365 een overzicht van wat op welke laptops geïnstalleerd moet worden.

Out of the box experience

Remmicom zorgt voor de Autopilot-inrichting op nieuwe laptops (RemLaas), bestaande laptops of gewoon als extra dienstverlening. Je bestuur en Remmicom spreken de vereisten af en beheert het volledige automatisatieproces. Hoe verloopt dat?

Elke laptop heeft een code. Opent de gebruiker een nieuwe laptop dan zal Remmicom automatisch het besturingssysteem of de programma’s installeren en updaten voor die specifieke laptop.

Dankzij deze zogenoemde ‘out of the box experience’ hoeft de IT-beheerder van je gemeente helemaal niet tussen te komen. Ook de nazorg – dat is het deel Intune – verloopt volledig geautomatiseerd. Remmicom verzorgt de updates van het besturingssysteem en de software. We controleren alle instellingen en gaan ook na of de beveiliging van de toestellen nageleefd is.

Waarom is Remmicom hiervoor de geschikte partner?

Zelf met Autopilot en Intune aan de slag? Dat is helemaal niet nodig, wij doen dat voor je gemeente. Remmicom is dé specialist in het scripten van gemeentelijke toepassingen. We hebben massa’s ervaring met het beheer van besturingssystemen en software waar gemeenten gebruik van maken. Daardoor werken we snel en efficiënt.

Je bespaart geld door installaties en updates van software te laten automatiseren. En je IT-beheerder hoeft zich niet meer door een berg aanvragen voor nazorg te worstelen.

TIP: RemLaaS
Maak het jezelf nóg makkelijker. Doe een beroep op onze formule RemLaaS: Remmicom Laptop as a Service. Je huurkoopt de toestellen via ons en we …

  • ontzorgen je laptop-park,
  • installeren besturingssysteem en software,
  • leveren de complete support en nazorg.

Zo win je tijd en heb je één partner die voor alles instaat.

05/10/2022