Ook de module Gronden & Panden gaat mobiel

De module Gronden & Panden in Omgeving.net kon niet achterblijven. Controleurs zullen deze mobiele versie gebruiken voor onderzoek ter plaatse in dossiers die met leegstand of verwaarlozing te maken hebben.

Wie de mobiele versie gebruikt, heeft toegang tot een checklist, maar het is perfect mogelijk om informatie vrij in te geven. De controleurs kunnen aan dossiers ook foto’s toevoegen of zelfs ter plaatse – bijvoorbeeld als ze een verwaarlozing vaststellen – een nieuw dossier opstarten.

Wat je zeker moet weten

Eén login. De modules Toezicht & Handhaving en Gronden & Panden zijn ‘multi-tenant’: één keer inloggen volstaat om dossiers te behandelen die door intergemeentelijke samenwerking betrekking hebben op verschillende gemeenten.

Geen internet, geen probleem. Beide modules kunnen ook gebruikt worden op plaatsen waar de internetverbinding wegvalt – bijvoorbeeld in een kelder. De ingegeven data worden opgeladen zodra er weer verbinding is.

Met kaartje. In beide modules kan je een kaartje raadplegen. Het toont niet alleen waar je je bevindt, maar ook welke dossiers in de buurt zijn.

Timing. De mobiele versies van beide modules zullen deel uitmaken van Omgeving.mobile. Eerst zal Toezicht & Handhaving klaar zijn, daarna volgt Gronden & Panden.

05/10/2022