RemPaaS en RemDaaS lopen op wolkjes

Hoe gaat het met onze clouddiensten, RemPaaS en RemDaaS? Uitstekend, al meer dan 65 besturen maken gebruik van RemPaaS. En ook RemDaaS groeit uit tot een favoriet.

RemPaaS, onze oplossing om toepassingen in de cloud te draaien, doet sinds juni 2016 een beroep op het datacenter van Proximus in Evere. Vorig jaar kwam daar ook het datacenter van Fluvius in Hasselt bij. Wij maken enkel gebruik van datacenters die in België gevestigd zijn, dus niet van datacenters in exotische oorden. Hierdoor behouden we de controle, hebben we alles zelf in beheer en kunnen we als het nodig is ter plaatse gaan. Dankzij het gebruik van twee datacenters, zorgen wij er daarnaast voor dat er een voortdurende cross back-up tussen beide plaatsvindt. 

Een bijkomend voordeel voor bij Fluvius aangesloten gemeenten is dat zij van gemeentehuis tot datacenter gebruikmaken van het glasvezelnetwerk, hierdoor hebben ze een snelle en performante verbinding naar het datacenter.

Overstap in enkele uren

Ondertussen zijn meer dan 65 besturen – steden, gemeenten, OCMW’s, politiezones en hulpverleningszones – overgestapt op RemPaaS. Daarnaast laten een aantal van onze klanten hun GIS-toepassingen ook bij in RemPaaS draaien. 

Wil uw bestuur overstappen van een lokale oplossing naar RemPaaS of RemDaaS? We spreken vooraf het tijdstip af en voeren de migratie uit in 2 à 3 uur, zo snel gaat het. 

Steeds meer besturen zetten de stap naar de cloud en ook nieuwe klanten van Remmicom kiezen voor RemPaas. Dankzij RemPaaS kunnen ze snel onze software gebruiken zonder investeringen te doen in een eigen server. Bovendien is het voor hen handig dat hosting en applicaties samen in een ‘one stop shop’-concept aangekocht kunnen worden. 

Ondertussen zijn een vijftal besturen overgestapt op RemDaaS: zij vertrouwen volledig op de cloud voor toepassingen en opslag van data.

Het verschil tussen RemPaaS en RemDaaS

In RemPaaS (Remmicom Platform As a Service) staan alleen de benodigde servers voor de Remmicom toepassingen van een bestuur in de cloud, terwijl een aantal servers lokaal blijven draaien. 

In RemDaaS (Remmicom Desktop As a Service) zijn alle servers verplaatst naar het datacenter en staat niets meer lokaal. Alleen een pc is nodig om alle applicaties te gebruiken.

RemPaas en RemDaas zijn ook …

  • geen zorgen meer over hardware
  • altijd een actuele back-up
  • altijd de nieuwste applicaties
  • opslag makkelijk uitbreidbaar
  • perfecte afscheiding tussen data van alle besturen
  • sterke fysieke beveiliging van gegevens
05/11/2019